Steunpunt voor Leden

Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is een regionale vereniging zonder winstoogmerk. Deze vereniging maakt al bijna 90 jaar hoogwaardige uitvaartzorg mogelijk. Omdat zij nog meer voor haar leden wil betekenen is de uitvaartvereniging per 1 november 2018 gestart met een steunpunt, waar leden terecht kunnen met vragen over zorg en ondersteuning rondom ouder worden. Het werkgebied van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond omvat de IJmondregio (IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk), en de regio’s Zaanstad, Purmerend, Alkmaar, Heiloo en Castricum.

U kunt het Steunpunt telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur op 075 – 820 02 10. U kunt ook het formulier op deze website gebruiken óf per e-mail contact opnemen: steunpunt@uitvaartvereniging.org. U kunt uiteraard ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

De consulenten kunnen u helpen met tal van vragen op het gebied van ouder worden, zorg, sociaal welzijn en uitvaartzorg.

Aan kortdurende bijstand zijn voor leden van de vereniging geen kosten verbonden. Voor langer durende begeleiding of huisbezoek rekenen wij een bescheiden kostendekkend tarief. Als daarvan sprake is, dan zal de consulent dat altijd van tevoren aangeven en aan u vragen om daarmee schriftelijk akkoord te gaan. U komt dus nooit voor een onaangename verassing te staan!

Contact met het Steunpunt voor Leden

De consulenten

Het Steunpunt voor Leden gaat van start met twee toegewijde en professionele consulenten. Hieronder stellen zij zich voor.

Maggie Boode
Mijn naam is Maggie Boode, 34 jaar, woonachtig in Purmerend. Op jonge leeftijd maakte ik kennis met de gezondheidszorg, en ik ben daarna jarenlang met veel plezier werkzaam geweest in de thuiszorg. De afgelopen jaren is de zorg enorm veranderd. Ik merkte dat mijn interesse steeds meer uitging naar de persoon achter de zorgvraag, ondersteuning bieden bij wonen, vrije tijd en maatschappelijke kwesties waardoor ik uiteindelijk ben gaan omscholen naar de maatschappelijke dienstverlening kant. Tijdens mijn werk als Ledenconsulent vind ik het leuk om de spin in het web te zijn en Leden te kunnen helpen met hun vraagstelling en indien nodig door te verwijzen naar de juiste dienstverlener. Daarnaast hou ik mij dagelijks bezig met een stukje marketing en communicatie voor het Steunpunt. Ik verzorg de socialmedia kanalen van het steunpunt en werk aan de website. Dit vind ik een erg leuke aanvulling op mijn dagelijkse werkzaamheden.
Liesbeth Pauw
Mijn naam is Liesbeth Pauw, Sinds november 2018 werk ik met veel enthousiasme voor het Steunpunt van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond.  Het geeft veel voldoening om zorgen weg te nemen en situaties overzichtelijker te maken. Met de komst van het Steunpunt hebben we onze dienstverlening zowel voor als ook na een overlijden uitgebreid. Daardoor heeft het lidmaatschap van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond meer betekenis gekregen. Wij kunnen u helpen bij vragen op het gebied van ouder worden en zorg & welzijn. In onze veranderende maatschappij zijn er nieuwe behoeftes ontstaan op het gebied van zorg en ondersteuning. Wat zijn de mogelijkheden en waar heb je recht op? Het is vaak een wirwar van wet & regelgeving waarin je gemakkelijk kunt verdwalen. Ook wordt u verwezen naar het internet en dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend of gemakkelijk. Wij willen u daarbij graag helpen. Kunnen we het niet zelf, dan zorgen we dat u wordt doorverwezen naar de juiste persoon of instantie U kunt bij het Steunpunt ook terecht met vragen rondom uitvaartzorg en overlijden.  Zijn mijn wensen te realiseren? Wat gaat dat allemaal kosten? Is het nodig om zaken vast te leggen bij een notaris? Wij helpen u graag bij  wat u nu kunt regelen voor later.