Steunpunt voor Leden

Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is een regionale vereniging zonder winstoogmerk. Deze vereniging maakt al 90 jaar hoogwaardige uitvaartzorg mogelijk. Omdat zij nog meer voor haar leden wilde betekenen is de uitvaartvereniging per 1 november 2018 gestart met een steunpunt, waar leden terecht kunnen met vragen over zorg en ondersteuning rondom ouder worden. Het werkgebied van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond omvat de IJmondregio (IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk), en de regio’s Zaanstad, Purmerend, Alkmaar, Heiloo en Castricum.

U kunt het Steunpunt bereiken via het formulier op deze website gebruiken óf per e-mail contact opnemen: steunpunt@uitvaartvereniging.org. U kunt uiteraard ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Geeft u voorkeur aan persoonlijk contact dan kan dat via 06 – 12 48 56 92 wanneer er niet wordt opgenomen wordt u teruggebeld wanneer u een bericht heeft ingesproken.

De consulent kan u helpen met tal van vragen op het gebied van ouder worden, zorg, sociaal welzijn en uitvaartzorg.

Aan kortdurende bijstand zijn voor leden van de vereniging geen kosten verbonden. Voor langer durende begeleiding rekenen wij een bescheiden kostendekkend tarief. Als daarvan sprake is, dan zal de consulent dat altijd van tevoren aangeven en aan u vragen om daarmee schriftelijk akkoord te gaan. U komt dus nooit voor een onaangename verassing te staan!

Contact met het Steunpunt voor Leden

De consulent

Het Steunpunt voor Leden is Mariska van Aarst uw aanspreekpunt. Hieronder stelt zij zich voor.

Mariska van Aarst

Mijn naam is Mariska van Aarst, sinds februari 2022 werk ik met veel enthousiasme als ledenconsulent voor het Steunpunt van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond.

Voor onze leden ben ik het aanspreekpunt bij vragen rondom ouder worden, zorg, sociaal welzijn en uitvaartzorg. Wat zijn de mogelijkheden, waar heb je recht op en wat is een betrouwbare partij? Ik help u graag op weg. En weet ik zelf het antwoord niet dan zorg ik dat u wordt doorverwezen naar de juiste persoon of instantie.

Welke vragen er voorbij komen? Bijvoorbeeld of een levenstestament wenselijk is, of uitvaartwensen haalbaar zijn, hoe je mantelzorg praktisch kunt aanpakken en of een oude polis nog wat waard is.
Voor het doorspreken van uitvaartwensen en – mogelijkheden kom ik graag bij u thuis, voor overige vragen is het praktisch als u deze per mail stelt of per telefoon. Ook kunt u, zonder afspraak, binnenlopen bij De Vraagbaak.

Daarnaast geef ik graag lezingen over uitvaartmogelijkheden aan groepen geïnteresseerden. Dat kunnen vrijwilligers van een Hospice zijn of bijvoorbeeld een boekenleesclub of vriendengroep. En ik verzorg gastlessen voor opleidingen van bijvoorbeeld verpleegkundigen maar ook op basisscholen.
Kortom een mooie veelzijdige baan waarbij mijn werkervaring als voormalig uitvaartbegeleider regelmatig goed van pas komt. Ik hoop u ook snel te spreken of te ontmoeten.

Ik help u graag bij  wat u nu kunt regelen voor later.