Persoonlijke aandacht maakt het verschil

Wensen en mogelijkheden die u heeft rondom uw toekomstige uitvaart of die van uw dierbare zijn niet de meest voor de hand liggende onderwerpen voor een gesprek. Toch kan het bespreken van deze wensen voor uzelf, maar zeker ook voor uw nabestaanden zorgen voor rust. Het neemt hen later zorgen uit handen en maakt het afscheid persoonlijker omdat zij weten wat uw wensen zijn.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie en wensen? Wilt u graag weten wat een uitvaart kost en welke mogelijkheden er zijn binnen uw budget?

Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we bespreken wat uw wensen zijn, wat de mogelijkheden zijn voor, tijdens en na de uitvaart, en kunnen wij eventueel een globale kostenindicatie voor u maken. Wilt u liever bij ons langskomen? Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom op een van onze uitvaartcentra.

U bent ook altijd van harte welkom tijdens De Vraagbaak. Iedere week zijn wij op verschillende dagen aanwezig op een aantal van onze locaties. U kunt hier tussen 10.00 en 12.00 uur vrijblijvend binnenlopen met al uw vragen, maar u kunt natuurlijk ook gewoon een kijkje te komen nemen in een van onze uitvaartcentra. De koffie staat klaar!

De Vraagbaak: Inlopen zonder afspraak!

Wist u dat, u een aantal keer per week bij ons binnen kunt lopen zonder afspraak? De koffie staat klaar en u bent van harte welkom met al uw vragen of om een kijkje te nemen tussen 10.00 en 12.00 uur in een van onze uitvaartcentra op de volgende dagen:

Maandag: Alkmaar, Edisonweg 15
Maandag: Heerhugowaard, Krusemanlaan 5
Dinsdag: Purmerend, Purmerweg 94
Woensdag: IJmuiden, Waalstraat 101

Een bezoek aan De Vraagbaak

Op een dinsdagmorgen stapt mevrouw De Groot ons uitvaartcentrum in Purmerend binnen voor een bezoek aan De Vraagbaak. Wanneer we met een kopje koffie zijn gaan zitten geeft mevrouw aan dat het nu prettiger is om in het uitvaartcentrum te zijn dan de laatste keer dat zij hier was. Toen moest zij namelijk afscheid nemen van haar broer, die onverwacht was overleden.

We praten een tijdje door over hoe dit voor haar geweest is. Ze geeft aan dat het een mooi afscheid is geweest en dat ze het zelf ook wel zo zou willen. Maar ze heeft geen idee wat zoiets nou allemaal gaat kosten. Ook weet ze niet of ze wel goed verzekerd is. Met haar wensen op een rij is het vrij eenvoudig om een globale kostenindicatie te maken. De verzekeringspapieren liggen echter thuis. We spreken daarom af dat ze volgende week met de papieren opnieuw langskomt.

De week erna spreken we elkaar inderdaad weer. Na bestudering van de papieren kan ik haar geruststellen. Op basis van de informatie die ze laat zien is de verzekering goed geregeld en kostendekkend voor haar wensen.