Goededoelenfonds

Het Goededoelenfonds mag jaarlijks een flink aantal aanvragen honoreren. Hieronder een aantal voorbeelden.

Verzorgingshuis De Loet in Heiloo hebben we blij kunnen maken met subsidie voor waakmanden en een baarkleed. Een waakmand is een mand met spulletjes die in de laatste fase wat extra steun, troost en aandacht kunnen bieden. Bijvoorbeeld een gedichtenbundel, een tijdschrift, muziek of massageolie. Een baarkleed wordt gebruikt ter bedekking van de baar of kist.

Een ander voorbeeld is de aanvraag van De Notaris; een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. De tuin en het balkon is voor de bewoners enorm belangrijk. Zij hebben subsidie ontvangen voor nieuw tuinmeubilair en voor het vervangen van de schermen rond het balkon.

Het hospice In Vrijheid in Purmerend vroeg en kreeg subsidie ter vervanging van de TV toestellen. Zeker in coronatijd zijn deze belangrijk om met de buitenwereld in contact te blijven en voor afleiding te kunnen zorgen.

In De Hofstede te Velserbroek zijn in de ontmoetingsruimte de biljartklokken vervangen met ondersteuning van het Goededoelenfonds. De biljarttafels worden wekelijks intensief door een grote groep voornamelijk oudere mensen gebruikt.

Verder ondersteunen we jaarlijks een flink aantal activiteiten in het kader van ‘herdenken’, zoals Wereldlichtjesdag, Allerzielenconcert of Sterrenlicht Heiloo.

U ziet, de aanvragen zijn zeer divers. Wel is er altijd een link naar overlijden, terminale zorg, zingeving of ouderen in zijn algemeenheid. Wanneer uw project een link heeft met deze aandachtgebieden schroom dan niet om een aanvraag in te dienen.

Namens het Goededoelenfonds,
Gré Noom, voorzitter

Een bijzonder initiatief verdient een bijzondere bijdrage.

Kent u een instelling die zich bezighoudt met ouderenzorg, zingeving, verliesverwerking, rituelen of terminale zorg? En kan die instelling financiële steun gebruiken bij een bijzonder project of initiatief? Het Goededoelenfonds van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond helpt. Sinds 2012 ondersteunt het fonds projecten van verschillende organisaties die actief zijn binnen hetzelfde werkgebied als Associatie Uitvaartverzorging & Uitvaartverzorging IJmond. Wilt u meer weten over de projecten of over de voorwaarden van een aanvraag? Kijk op de pagina over het Goededoelenfonds.